Facebookapplikationer

En applikation tillsammans med en annonskampanj på Facebook är ett utmärkt sätt att få nya fans, engagera deltagare och skapa viral spridning.
Facebookstatistik visar att Facebookanvändare installerar appar mer än 20 miljoner gånger varje dag. 500 miljoner människor använder en app eller upplever Facebookplattformen på andra webbplatser varje månad. Det är ganska fantastiska siffror som visar att människor ser applikationer som en integrerad del av deras Facebookupplevelse.

5 bra idéer som lämpar sig för Facebookappar

  • Tävlingar, såsom foto- eller motiveringstävlingar
  • Omröstningar, till exempel, “Vilken är din favoriträtt?” Eller “vilken bild tycker du är finast?”
  • Frågesporter
  • Kuponger med kampanjkoder, särskilda rabatter, VIP-gåvor och gratisprover av spel eller produkter
  • En specialdesignad sida där du kan ta emot nya fans och presentera ditt varumärke på det sätt du vill att det ska synas

SkandNet utvecklar applikationer speciellt efter era behov, utformade efter er verksamhets profil. Dessa inkluderar virala funktioner så som väninbjudan, aktivitetsflöde, möjlighet att dela med sig till sina vänner (till exempel ”dela med dig av dina poäng”) och användarkommentarer.

Vi använder oss bland annat av egna utvecklingsverktyg när vi skapar Facebookapplikationer. Att vi dessutom har egna serverlösningar som vi lägger applikationerna på innebär att ni själva inte behöver lösa det. Givetvis betyder detta även att vi kan utveckla Facebookapplikationer mycket snabbare och mer kostnadseffektivt.

Dessutom erbjuder vi statistik över hur många användare applikationen får, hur många som bjuder in sina vänner, vilka länkar det klickas på och hur många konverteringar applikationen genererar, med mera.

Våra kampanjer och tävlingar är utvecklade helt enligt Facebooks riktlinjer.

Kontakta oss om du vill diskutera vilka applikationer som passar bäst för ditt företag.